Krijg grip op kwaliteit en arbeid met Floricon

Floricon: grip op arbeid
Over Floricon

Over Floricon

Floricon is het bedrijf achter het Floricon Rapportage Informatie Systeem (FRIS); slimme software die kwekers, telers en retailers in planten en snijbloemen helpt bij het krijgen en behouden van grip op personele en administratieve processen en kwaliteitscontroles. Floricon levert niet alleen de software, maar begeleidt ook bij de implementatie en het beheer van FRIS in uw onderneming.

FRIS is ontwikkeld op basis van jarenlange kennis en knowhow van de tuinbouw, retail in planten en snijbloemen en de voedingstuinbouw. Dat is wel zo prettig, want uiteindelijk blijft ook het werken met software mensenwerk. Twan van Teeffelen, oprichter en eigenaar van Floricon en ontwikkelaar van FRIS, kent de wereld van (kas)kwekers, (vollegronds)telers en retailers van binnen en buiten. Hij spreekt uw taal en die van uw medewerkers en kan u hierdoor uitstekend begeleiden bij de implementatie en het beheer van FRIS in uw onderneming.

Hoe het allemaal begon
Van huis uit kreeg Twan de liefde voor en kennis van tuinbouw met de paplepel ingegoten. Gedurende zijn loopbaan werkte Twan voor producenten, veilingen, exporteurs en in de retail. Hier deed hij ruime ervaring op met zowel tuinplanten, kamerplanten als snijbloemen. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring binnen de voedingstuinbouw (zachtfruit in het bijzonder). Door de jaren heen heeft Twan een scherp oog ontwikkeld voor de kwaliteit van producten. Hierdoor kan hij als geen ander beoordelen aan welke eisen producten moeten voldoen en hoe deze zo efficiënt mogelijk in de keten gebracht kunnen worden.

Een frisse start: grip op kwaliteit
In 2012 zag Floricon het levenslicht: een bedrijf dat retailers en andere spelers binnen de land- en tuinbouw ontzorgt met onafhankelijke en objectieve kwaliteitsmonitoring. Om het kwaliteitsmanagementproces nog beter, gemakkelijker en efficiënter te maken, ontwikkelde Floricon in eigen beheer software: FRIS, het Floricon Rapportage Informatie Systeem. FRIS biedt retailers gedurende het handelstraject op de gewenste momenten inzicht in de kwaliteit van hun producten.

Succesvolle doorontwikkeling: grip op arbeid en administratie
In de afgelopen jaren is Floricon niet stil blijven staan. In de praktijk zag Twan veel kwekers en telers worstelen met het krijgen en houden van grip op hun personele processen en arbeidskosten. Om hen te helpen deze pijnpunten het hoofd te bieden, werd de software van FRIS succesvol doorontwikkeld. Met deze nieuwe toepassing van FRIS op personele en administratieve processen biedt Floricon vandaag ongekende meerwaarde binnen de branche.

 

 

Over Floricon

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvende demo aan
Genson

Ervaringen met Floricon

Genson behoort tot de top van internationale leveranciers van zachtfruit planten voor de professionele teler. Met verschillende locaties en een groot aantal arbeidskrachten aan het werk in piekperioden, groeide onze behoefte aan meer grip op het proces van capaciteitsplanning, urenregistratie en verloning. In het Floricon Rapportage en Informatie Systeem (FRIS) hebben we de ideale oplossing gevonden. Het grootste voordeel is dat we beter kunnen plannen en inzicht hebben in prestaties versus arbeidskosten. We zijn veel meer in control!

Frans de Vogel - Genson
Lees verder